top of page

Novice

Za velikim navdušenjem vam sporočamo novico, da je podjetje FTA d.o.o. od marca 2023 del TQ-Group iz Bavarske. 

TQ-Group je bil ustanovljen leta 1994 kot podjetje z dvema zaposlenima in danes šteje približno 1.900 zaposlenih na 13 lokacijah v Nemčiji, ZDA, Madžarski in Kitajski. Kot eden največjih ponudnikov tehnoloških storitev in proizvodnje elektronike v Nemčiji.
TQ-Group izvaja kupcem prilagojene in inovativne rešitve za različne industrije tako na področju strojne opreme kot tudi programske opreme - od razvoja do proizvodnje ter drugih storitev.

TQ ponuja strokovnost, izkušnje in vizijo za področja E²MS, vgrajene module, motorje in elektronske pogone, sodelujoče robote in rešitve v avtomatizaciji, medicinsko tehnologijo ter letalstvo/avioniko. TQ tudi nenehno raste s pestrim portfeljem lastnih izdelkov v trenutnih poslovnih megatrendih, kot so robotika, digitalizacija, Industrija 4.0, umetna inteligenca, električna mobilnost ali upravljanje energije. Poleg tega TQ-Group združuje tako strokovnost na področju storitev kot tudi lastne razvoje kot originalni razvijalec ali proizvajalec opreme (ODM / OEM).

Na podlagi širokega nabora modularnih storitev in rešitev se razvijajo in proizvajajo izdelki po meri strank tudi na mednarodni ravni. V fiskalnem letu 2021/2022 je celotna svetovna prodaja tega podjetja, ki ga vodi lastnik, presegla 357 milijonov evrov.

TQ_Celje_skyVI_ll.jpg
TQ-Sistemi.png
pool_free.png
logotip_MGRT_slo.jpg
EU_logotip.jpg

Glavni cilj projekta Vzpostavitev senzorske platforme za spremljanje in napoved kakovosti zraka na mikro lokacijah (PollFree) je razvoj platforme, ki bo natančno merila in spremljala kakovost zraka na mikro in makro nivoju – od mest, ulic in križišč do posameznih hiš, stanovanj in neposredne okolice oseb. Osrednji inovativni del platforme je senzor za zaznavanje in razvrščanje delcev peloda, okoli njega pa bo zgrajena IT platforma, ki bo s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja procesirala različne okoljske parametre. Te podatke bo prek mobilne aplikacije posredovala na pametne naprave uporabnikov.

Rezultati projekta bodo inovativni senzor za zaznavanje, štetje in razvrščanje delcev peloda, napovedni modul na osnovi umetne inteligence v okviru platforme PollFree in mobilna aplikacija za obveščanje uporabnikov.

Projekt PollFree bo trajal 34 mesecev, izvaja pa ga konzorcij v sestavi FTA d.o.o., SRC d.o.o. in Genis d.o.o. Skupna finančna podpora, ki jo zagotavljata Republika Slovenija in Evropska Unija, je do 1.171.326,82 EUR.

Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 1.2: »Spodbujanje naložb podjetij v raziskave in inovacije ter vzpostavljanje povezav in sinergij med podjetji, centri za raziskave in razvoj ter visokošolskim izobraževalnim sektorjem, zlasti s spodbujanjem naložb na področju razvoja izdelkov in storitev, prenosa tehnologij, socialnih in ekoloških inovacij, aplikacij javnih storitev, spodbujanjem povpraševanja, mreženja, grozdov in odprtih inovacij prek pametne specializacije ter podpiranjem tehnoloških in uporabnih raziskav, pilotnih linij, ukrepov za zgodnje ovrednotenje izdelkov, naprednih proizvodnih zmogljivosti in prve proizvodnje zlasti na področju ključnih spodbujevalnih tehnologij ter razširjanje tehnologij za splošno rabo«.

baner_promo_PS.png

NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST

P4D 2019: 
CLIMB I4.0 - Optimizacija planiranja proizvodnje z integracijo digitalnega dvojčka logističnega procesa proizvodnje in 
proizvodnega dela ERP sistema v oblaku.

Naložbo sta sofinancirala Evropska unija in Republika Slovenija

 

Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si.

bottom of page